Dolomiti IJssalon
ijs der natuur gezond en puur sinds 1972

Even voorstellen..

Mario is een man met een missie. Het allerlekkerste ijs maken dat er is. Iedere dag weer. Inclusief de vele smaakexperimenten dat hem een gestaag groeiende stapel recepturen opleverde, waardoor zijn assortiment nu 24 smaken omvat. Waaronder uitzonderlijke zoals , dadel- walnoten-, of geel pruimenijs.
We schrijven 1974. De toen 18 jarige Mario Dolomiti stapt in het zonnige Italië op de trein om uiteindelijk in een ijskoud station Utrecht te arriveren, waar 20 cm sneeuw is gevallen. Een veeg teken?
Hij gaat werken bij ijssalon Gamba, leerde het ijsmakersvak verder bij Florencia, en begint uiteindelijk voor zichzelf.
Omdat de gedreven Mario zijn ijs onderscheidend wil maken, begint hij in 1998 met het maken van biologisch ijs.
Wat de ingrediënten betreft doe ik geen enkele concessie. De rozijnen komen uit Turkije. Aarbeien uit Belgiè. Hazelnoot uit Siciliè. Rietsuiker en kokos uit Thailand. Mijn biologische rum voor het malaga-ijs komt weer uit Ierland. Het werken alleen al met die prachtige grondstoffen is voor mij puur genieten.'
Hierdoor is ook het idee ontstaan om deze kennis aan anderen over te dragen. Dit heeft geleid tot diverse workshops en zelfs een echte ijs school / universiteit.
IJsmaker Mario Dolomiti gebruikt uitsluitend de allerbeste biologische grondstoffen. In zijn ambachtelijk italiaanse ijssalon aan de Melis Stokelaan 13 eet je dan ook geen simpel ijsje, maar onderga je een ijselijk mooie smaakbeleving.
'Kortom: 'PUUR NATUUR IJS'

WINNAAR: Ons ijs is gekozen als het lekkerste ijs van Den Haag e.o. 
Erkend door:


E-mailen
Bellen