Dolomiti IJssalon
ijs der natuur gezond en puur sinds 1972

News

Dolomiti IJssalon heeft in het verleden vaak in de bladen gestaan om hun ijs. Hieronder kunt u enkele artikelen bekijken:
  • 47877230
  • 38580264
  • 20857277
  • big_20144316_0_658-600
  • big_20144323_0_664-600
  • 47876930
  • big_37365748_0_300-200
  • big_41527694_0_500-334
Links

Opleiding tot ijsbereider bij Dolomiti


Leveranciers:


https://www.harrys.be/ Social Media:
Verhalen:

Dit is een film van onze cursist Mutu die in Nigeria een ijssalon is gestart. Verkoop loopt fantastisch zoals uit het filmpje blijkt. De studenten zijn van de internationale school. Kijk hoever ons succes rijkt.

Download


Mijn naam is Pim Doevendans. Ik ben 48 jaar, getrouwd en heb 2 kinderen. In het voorjaar van 2013 heb ik bij IJssalon Dolomiti in Den Haag de cursus IJsbereiden, en de Vervolgcursus IJsbereiden gevolgd. We waren met zijn vieren. Twee heren, twee dames, vier totaal verschillende achtergronden. Maar met dezelfde gedachte. We wilde ijs leren maken. En niet zomaar ijs, maar op een verantwoorde manier, met natuurlijke ingrediënten en met veel passie en liefde. Mario, de meester ijsmaker van Dolomiti, was (onze) mijn leermeester.
We leerde tijdens de cursus de verschillende soorten grondstoffen te herkennen en te gebruiken, en alle basis recepten van de gangbare ijssmaken (vanille, aardbei, chocolade, citroen, enz.) te maken. Daarnaast, en dat was wat mij betreft het leukste onderdeel, was er de ruimte om zelf met smaak voorstellen te komen. Met de meegebrachte ingrediënten gingen we onder de bezielde leiding van Mario aan de slag om onze eigen ideeën om te zetten in ijs. Door het volgen van de beide cursussen ben ik nu in staat om mijn eigen Italiaans ijs te maken. Ik ben naar Tsjechië verhuist op zoek naar ruimte, natuur en avontuur. . Ik ben er van overtuigd dat ik door Mario’s lessen in het ijs maken het lekkerste ijs in de weide omtrek kan maken. Uitsluitend met natuurlijke grondstoffen omdat ik er van overtuigd ben dat dit de pure en oorspronkelijke smaak geeft waarmee je je kunt onderscheiden. Mario bedankt!


Mijn naam is Carmen Mobers. Voor mijn chocolaterie Bonbon Jour, gelegen in Valkenburg aan de Geul, vond ik ambachtelijk ijs een bijpassend product voor in het zomerseizoen.
Ik heb voor Dolomiti gekozen omdat ijsmeester Mario uitsluitend met verse & biologiche producten werkt.
Bij Bonbon Jour wilde ik ijs op een ambachtelijke manier maken, met verse producten, dus mijn keuze voor Dolomiti was snel gemaakt.
Bij Dolomiti heb ik een basis ijsopleiding en een vervolg ijsopleiding gevolgd in zes dagen.
Ik heb ervoor gekozen om niet in groepsverband deze opleiding te volgen, maar één op één met ijsmeester Mario.
Tijdens mijn opleiding heb ik veel kennis opgedaan van de grondstoffen die nodig zijn om italiaans ijs te maken.
Deze opleiding is zeer gevarieerd,
De dag begint met theorie, maar ijsmeester Mario start daarna snel met het praktijkgedeelte.
In het praktijkgedeelte leer je hoe grondstoffen met elkaar reageren.
Ook zie je wat er met ijs gebeurt wanneer je teveel of te weinig grondstoffen toevoegt.
Bij Mario is er veel ruimte voor eigen ideeen uit te proberen. Geen enkele smaak is te gek voor Mario.
Elke cursusdag leer je hoe veelzijdig ijs is.
Op mijn laatste cursusdag heb ik ijs gemaakt van zwarte sesamzaadjes, wat resulteerde in een cementkleurige ijsmassa, maar wat heerlijk smaakte!
Het fijne van deze opleiding vond ik dat alle ingrediënten vers waren, en dat er geen smaakpasta's werden gebruikt.
Op deze manier leer je ook hoe vers fruit reageert in een ijsmachine.
Zo geven verse aardbeien een enorm volume en zul je 10 liter ijs krijgen.
Wanneer je bananen in plaats van aardbeien toevoegd in ditzelfde recept zie je dat je 5 liter ijs krijgt.
Uiteraard mocht na elke cursusdag het ijs geproefd en mee naar huis genomen worden.
Na zes dagen heb ik twee schriftelijke examens afgelegd. Tevens heb ik op deze laatste dag een eigen ijssmaak bedacht en gemaakt. Deze keer zonder hulp van ijsmeester Mario.
Eenmaal weer terug in Limburg heb ik een echte italiaanse Carpigiani l40 ijsmachine gekocht.
Direct nadat het ijsseizoen begon, kon ik mijn eigen ambachtelijke ijs maken, met verse producten.
Er zijn heel veel positieve reacties op dit verse ijs, en met trots verwijs ik dan naar de muur, waar mijn twee certificaten hangen die ik op mijn examen dag in ontvangst heb mogen nemen van ijsmeester Mario.


Beste Mario en Maria,
Graag wil ik jullie even laten weten dat we een geweldig jaar achter de rug hebben qua ijs maken. Ik ben nog steeds erg blij dat ik bij jullie de cursus heb gevolgd. Onze klanten zijn erg positief over de smaken, en je ziet ze vaak speciaal terug komen voor een ijsje. We hebben ook veel meer ijs verkocht dan de jaren ervoor. Het leukste is dat ik de smaken fruit aan kan passen aan het seizoen, de ene keer zwarte bessen ijs en en later weer blauwe bessen of vlierbloesem- citroenijs. Met het fruit uit eigen tuin, heerlijk. Je kunt er goed je creativiteit in kwijt en het ijs maken kan ik ook goed combineren met het andere werk in de tuin.
Met vriendelijke groeten,
Judith Boersen
De ZelfpluktuinOverig:


www.habana.nl
www.rekenkamer.nl
www.beachclubpeople.nl
www.florence.
www.italielinks.nl
www.italianentertainment.nl
www.lacantina.nl
www.thepc.nu
www.petitmerci.nl

E-mailen
Bellen